Een PVC vloer van Frans Soetens, kwaliteit en vakmanschap


PVC vloeren zijn hot!

PVC vloeren worden steeds populairder. Het product bestaat al een hele tijd. Voorheen werd het vooral gelegd in winkels en showrooms maar sinds een aantal jaren heeft het zijn weg gevonden naar de consumentenmarkt. Tot een paar jaar geleden wist niemand wat een PVC vloer was, maar tegenwoordig geniet de vloer een grote bekendheid en deze is alleen maar groter aan het worden.

Op deze foto kunt u een kijkje nemen in de woonkamer van Frans Soetens zelf.

De voordelen van een PVC vloer

Niet van echt te onderscheiden

Door de jaren heen zijn de productietechnieken van deze vloeren zodanig verbeterd dat de vloeren bijna niet meer van echte houten – of natuurstenen vloer zijn te onderscheiden. De speciale embossing techniek zorgt ervoor dat de houtnerf goed zichtbaar en voelbaar is en tevens met het dessin op de plank meeloopt. Hierdoor ontstaat er een heel natuurgetrouwe uitstraling.

Hoge levensduur

Een PVC vloer is heel slijtvast. Hierdoor is hij geschikt voor zwaar huishoudelijk gebruik en vaak ook voor zwaar projectmatig gebruik.

Een stille vloer

Deze vloeren zijn uitermate stil. Stiller dan een laminaatvloer. Ook stiller dan een tegelvloer omdat de PVC vloer geluid dempt en niet weerkaatst.

Gemakkelijk in onderhoud

Iedere PVC vloer die wij leggen werken we af met een polish laag. Deze toplaag vormt een dunne vlies over de vloer heen die transparant mat opdroogt. De vloer kleurt hierdoor egaal op. Tevens vormt de polish laag een slijtlaag die makkelijk schoon te maken is en ook makkelijk te herstellen na een aantal jaren van gebruik.

Een milieuvriendelijke vloer

Als men PVC hoort denkt men niet automatisch aan een milieuvriendelijke vloer. Echter.. de vloer heeft een lange levensduur en is daarnaast ook nog eens perfect recyclebaar. De meeste van onze PVC vloeren worden ook (gedeeltelijk) van gerecycled materiaal gemaakt.

Geschikt voor alle ruimtes in huis

Waterbestendig

Een PVC vloer is waterbestendig waardoor deze ook prima geschikt is voor in de keuken, wc of badkamer. In het natte gedeelte van de badkamer (inloopdouche) adviseren wij dit echter niet.

Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling

Vaak wordt bij vloerverwarming gedacht aan een tegelvloer. Een PVC vloer is echter ook uitermate geschikt voor vloerverwarming. Door de minimale thermische weerstand van een PVC vloer profiteert u maximaal van de vloerverwarming of vloerkoeling.Ook voor op de trap!

Bent u op zoek naar een alternatief voor tapijt op uw trap of uw geschilderde trap die u steeds kaal loopt? We kunnen nu ook PVC op uw trap leggen door het gebruik van speciale strips. Aan de voorkant van deze strip kunnen we een strook pvc inschuiven waardoor hij minder opvalt.